ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ІНЖЕНЕРНА ОСВІТА В УКРАЇНІ: ПЕРСПЕКТИВИ ТА ВИКЛИКИ» НА ФАКУЛЬТЕТІ НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНОЇ ТЕХНІКИ ТА ІНЖЕНЕРНОЇ МЕХАНІКИ  ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

29 квітня  2022 року  к.т.н. асистент кафедри  Процесів, обладнання та енергетичного менеджменту Одеського національного технологічного університету Левтринська Юлія Олегівна провела лекцію на тему: «Інженерна освіта в Україні: перспективи та виклики».

Лекцію було проведено он-лайн за допомогою програми Zoom. Висвітлено проблеми навчання в умовах військового часу, дистанційного навчання та підготовки наукових кадрів. Розглянуто кращі та гірші прогнози для інженерної освіти в Україні.

Слухачами лекції були викладачі кафедри процесів, обладнання та енергетичного менеджменту,  холодильних установок і кондиціювання повітря, менеджменту  ОНТУ,  здобувачі  факультету низькотемпературної техніки СВО бакалавр; групи ЕН111, ЕН131, ЕН130, ЕН141, ГМ10а, ГМ20а, ПМ20а, ПМ40, та здобувачі ТЗХ-З1 факультету Технології зерна та зернового  бізнесу. Загалом – 17 осіб.

На лекції були присутні здобувачі вищої освіти  і старших курсів, для яких імовірно стоїть питання про кар’єрні рішення. Як було наголошено у лекції, селекція наукових кадрів та підготовка майбутнього викладача це довготривалий процес і сьогодні важливо не припиняти процес підготовки аспірантів та докторантів, передавати наукові знання та готувати нові наукові проекти, які будуть орієнтуватися на нагальні проблеми економіки.

Тема актуальна та сучасна та мала відклик у слухачів, які жваво обговорювали лекцію, активно задавали питання та дискутували.

Наталія Жихарєва, відповідальна по Інституту культури та мистецтв факультету НТтаІМ