ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ НА ТЕМУ: «НЕБЕСНА ОДЕСА»  НА ФАКУЛЬТЕТІ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ  ХАРЧУВАННЯ І РЕСТОРАННО-ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО  УНІВЕРСИТЕТУ

22 квітня 2022 року на факультеті Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу, в рамках Інституту культури та мистецтв ОНТУ, відбулась лекція-презентація кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри української та іноземної філології Шепель М.Є. на тему: “Небесна Одеса”.

Здобувачі та викладачі дізналися, що початок вітчизняній авіації було покладено в Одесі. Саме тут уперше піднялись у небо піонери повітроплавання Михайло Єфімов, Артур Анатра, Сергій Уточкін, Василь Хіоні, Іван Заїкін.

Саме в Одесі було перше літовище в Російській Імперії, тут також було створено один із перших аероклубів та школу льотчиків. В Одесі на початку ХХ століття було створено авіаційний завод Артура Анатра.    

Безперечний вклад українців у розвиток світової космічної галузі. Серед них чимало одеситів, які народилися, навчалися й проживали в нашому місті. Найвідоміші – Сергій Корольов, конструктор перших штучних супутників Землі та космічних кораблів, та Валентин Петрович Глушко. Серед перших космонавтів були наш земляк  Георгій Добровольський  та  Георгій Шонін.

Лекція викликала не аби-який інтерес у здобувачів.

Безніс П.М., відповідальна за роботу Інституту культури і мистецтв ОНАХТ на факультеті ІТХ і РГБ