ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ:  «ХОЛОДИЛЬНА ТЕХНІКА – ВЧОРА, СЬОГОДНІ, ЗАВТРА» НА  ФАКУЛЬТЕТІ НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНОЇ ТЕХНІКИ ТА ІНЖЕНЕРНОЇ МЕХАНІКИ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

24 березня 2022 року доцент кафедри холодильних установок і кондиціювання повітря Одеського національного технологічного університету Жихарєва Наталія Віталіївна  провела лекцію на тему: «Холодильна техніка – вчора, сьогодні, завтра». Лекцію було проведено он-лайн за допомогою програми Zoom.  Слухачами лекції були викладачі кафедри холодильних установок і кондиціювання повітря ОНТУ та кафедри «Енергомашинобудування» Одеського фахового технічного коледжу, здобувачі  факультету низькотемпературної техніки СВО бакалавр та магістр ; групи ЕН111,  ЕН121, ЕН131, ЕН132, ЕН141, ЕН142, ЕН147, ГМ10а, ГМ20а, ПМ20а, ПМ40, ХМ151МН, ХМ151М та здобувачі Одеського фахового технічного коледжу, групи БКВ-03, БКВ-04 – 12 осіб. Разом 38 осіб.

Лектором було запропоновано розглянути факти про історію холодильної техніки та ії перспективи. Показано історію створення побутового холодильника та засобів підтримки параметрів у холодильниках підприємств харчової промисловості. Розглянуто  параметри технологічних приміщень та умови підтримки параметрів на зернових терміналах, виносховищах та інше. Показано, що в лабораторії  ОНАХТ дана можливість вивчати особливості холодопостачання.

Було зроблено екскурс в історію кафедри ХУКП, розглянуто особливості історичних досягнень кафедри холодильних установок.  

Тема актуальна та сучасна та мала відклик у слухачів, які жваво обговорювали лекцію, активно задавали питання та дискутували.

Наталія Жихарєва, відповідальна по Інституту культури та мистецтв факультету НТтаІМ