ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ВІДКРИТА КУРАТОРСЬКА ГОДИНА НА ТЕМУ: «3 БЕРЕЗНЯ 2022Р.-160 Р. З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ОЛЕКСІЯ БЕКЕТОВА» НА ФАКУЛЬТЕТІ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ХАРЧУВАННЯ І РЕСТОРАННОГО-ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 181 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ»

24.03.2022 р. о 16.00 відбулася відкрита кураторська година на тему: «3 березня 2022р. – 160 років з дня народження Олексія Бекетова» куратора гр. ТЛ-206 факультету Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу к.т.н., ст. викл. Лазаренко Наталі Анатоліївни. Відкрита кураторська година була проведена он-лайн на платформі Zoom. На відкритій кураторській годині були присутні 61 особа.

На відкритій кураторській годині була розкрита історія життя Олексія Миколайовича Бекетова, який був геніальним архітектором, будівельником педагогом, художником та пейзажистом.

 Для м. Харкова академік архітектури Олексій Миколайович Бекетов – неординарна особистість, яка назавжди залишила яскравий слід в історії міста. Людина, яка заслуговує подяки не тільки сучасників, але й нащадків. Він присвятив майже свою творчість м. Харкову, і місто відповідає йому любов’ю, визнанням і подякою. Ім’ям О.М. Бекетова названі Харківський національний університет міського господарства, вулиця в Індустріальному районі м. Харкова, станція Харківського метрополітену, на будівлях зведених за проектами архітектора розташовані меморіальні дошки, зведено пам’ятники.

Ознайомлено слухачів із основними архітектурними та мистецькими творіннями О.М. Бекетова:

Громадська бібліотека ім. В.Г. Короленка

Національний юридичний університет ім. Я. Мудрого

Картина: «Кипарисова алея»

Картина: «Цвіте молочай»

Відкрита кураторська година викликала великий інтерес та отримала схвальні відгуки слухачів.

Старший куратор спец. «Харчові технології» факультету ІТХіРГБ                      Яна ГОЛІНСЬКА