ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «МЕТОДИ ПІДВИЩЕННЯ ВАРТОСТІ МАРКЕТОЛОГА НА РИНКУ ПРАЦІ (ПЕРСОНАЛЬНА ЕФЕКТИВНІСТЬ)» НА ФАКУЛЬТЕТІ МЕНЕДЖМЕНТУ, МАРКЕТИНГУ І ЛОГІСТИКИ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

23 лютого 2022 року на факультеті Менеджменту, маркетингу і логістики, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв, було прочитано лекцію за темою: «Методи підвищення вартості маркетолога на ринку праці (персональна ефективність)» доцентом кафедри Маркетингу, підприємництва і торгівлі Голубьонковою О.О.

Лекторка розглянула основні тенденції на ринку праці України; було проведено аналіз попиту та пропозиції фахівців у сфері маркетингу та PR. Разом зі здобувачами освіти обговорено основні чинники такого стану та визначено напрямки дій для здобувачів освіти як майбутніх фахівців та учасників ринку праці.

Здобувачі переконалися, що сьогодні лише теоретичних знань замало. Роботодавці бажають бачити у себе та сплачувати гідну заробітну плату фахівцям, що окрім теоретичних знань мають і певні навички.

Лекторка ознайомила здобувачів з актуальними методиками власного розвитку особистості, пріоретизації завдань, цільоутворення та планування діяльності. Жваву дискусію викликало обговорення так званого «колеса життєвого балансу» – його актуальність, позитивний та негативний вплив на психічний стан людини.

Здобувачі підтвердили актуальність та важливість для них вміння визначати пріоритетність власних дій. Лекторка запропонувала їм використовувати матрицю Ейзенхауера та продемонструвала цікаві приклади. Також здобувачам було рекомендовано почати вивчати та використовувати певні програмні продукти:  Google (doc, sheets, form, mindmup…), Office (Word, Excel, PP), Canva, Figma, Trello, Miro, Notion, Bitrix24, Amo CRM.

Лекторка також продемонструвала здобувачам важливість неформальної освіти та надала рекомендації щодо її отримання.

Лекція на актуальну тему зібрала понад 45 слухачів, серед яких були здобувачі та викладачі різних факультетів та кафедр. Присутні активно брали участь в обговоренні важливих для них питань та отримували змістовні відповіді на поставлені питання.

 

Вікторія ОРЛОВА, відповідальна за роботу ІКМ на факультеті ММіЛ ОНТУ