ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «КОЛИ ЦУКОР ПІД ЗАБОРОНОЮ…» НА ФАКУЛЬТЕТІ ТЕХНОЛОГІЇ ЗЕРНА І ЗЕРНОВОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

22 лютого 2022 року на факультеті Технології зерна і зернового бізнесу, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв, була прочитана лекція на тему: «Коли цукор під забороною…», доцентом кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів Котузаки О.М.

Звичка споживати їжу з високим вмістом простих вуглеводів часто формується в нас з раннього дитинства і саме деформація харчування в бік надмірного споживання очищених, рафінованих вуглеводів, в тому числі і цукру, провокує зростання кількості, так званих, хвороб цивілізації (ожиріння, діабет, гіпертонія, карієс), що, особливо, спостерігається в останні роки. Як компроміс, коли звичка до солодкого вже міцно закріплена і відмовитися від нього дуже важко, на етапі корекції раціону у бік зниження в ньому частки рафінованих вуглеводів має сенс використання цукрозамінних препаратів. А для людей, які страждають на захворювання, що супроводжуються порушеннями в системі обміну вуглеводів або жирів, цукрозамінники – практично обов’язковий елемент лікувального харчування. Так, що це − безпечна заміна цукру або шкідлива для здоров’я добавка? Чи допомагають синтетичні підсолоджувачі схуднути? Чим замінити цукор без шкоди для здоров’я і на що звернути увагу при виборі? Відповіді на ці, і інші, питання були розглянуті в ході лекції та жваво обговорювались слухачами.

Загальна кількість присутніх на заході – 37 учасників, серед яких студенти факультетів ТВіТБ, ТТХПіПБ та ТЗіЗБ і викладачі ОНТУ.

Відповідальний за роботу ІКМ на факультеті ТЗіЗБ, доц. Колесник В.І.