ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

КУРАТОРСЬКІ ГОДИНИ НА ТЕМУ «ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ» НА ФАКУЛЬТЕТІ НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНОЇ ТЕХНІКИ ТА ІНЖЕНЕРНОЇ МЕХАНІКИ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

В Одеській національній академії харчових технологій на Факультеті низькотемпературної техніки та інженерної механіки протягом 22-25 листопада 2021 року в усіх  групах 1-3 курсів проведено  кураторську годину, присвячену  дню «День гідності та свободи» в режимі zoom-конференції.

Під час проведення кураторської години  розглянуто інформацію про святковий день – 21 листопада.

Старшим куратором та кураторами академічних груп був підготовлений матеріал, мета якого  формувати інтерес до подій  українського народу, виховувати моральні якості, почуття патріотизму.

    В Україні у неділю, 21 листопада, відзначався День Гідності та Свободи. Його встановлено згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Як зазначається в указі, свято встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…»

День Гідності та Свободи став своєрідним наступником свята Дня Свободи, що відзначався на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, але згодом був скасований.

гр.ЕН-111,  куратор Піщанська Н.О.

гр.     ЕН-130, куратор Трандафілов В.В.

гр.ЕН-121,  куратор Яковлєва О.Ю.

Старший куратор ф-ту НТтаІМ   Анатолій БАСОВ