ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ЯК ФІЛЬТРИ РОБЛЯТЬ ВОДУ БЕЗПЕЧНОЮ І КОРИСНОЮ» НА ФАКУЛЬТЕТІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИНА ТА ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

  24 листопада 2021 року на факультеті Технології вина та туристичного бізнесу, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв, була прочитана лекція  за темою: «Як фільтри роблять воду безпечною і корисною», доцентом кафедри біоінженерії і води Береговою О.М.

Лектор коротко розповіла про стан водних ресурсів на планеті і якість джерел питної води; як вміст хімічних токсинів неорганічного походження: свинцю, іонів кадмію, фтору, ртуті, ціанідів та інших домішок та бактерій і вірусів впливає на здоров’я людини. 

Основний час лекції було присвячено характеристиці існуючих побутових фільтрів, їх принципу дії, перевагам і недолікам кожного.

Лектор звернула увагу кожного на те, як важливо берегти водні ресурси, адже вода – основа життя, вона відіграє надзвичайно важливу роль в процесах життєдіяльності всієї планети. Вода може не тільки дарувати життя, а й поступово його руйнувати, спричиняючи багато захворювань, якщо вона забруднена. Фільтри для очищення води є революційним рішенням, яке піднімає життя на новий, якісніший рівень, адже сьогодні людина може зробити воду кришталево чистою. Це означає, що у людства з’явився шанс не просто збільшити тривалість життя, а й бути здоровим до глибокої старості.

Лекція на актуальну тему, особливо в умовах обмеженого карантину, зібрала понад 50 людей. Серед них студенти різних спеціальностей і курсів (ГРС, ЕЕ, БІО, ТВ, ТЗХ, ТМ, ТХ та  ТЛ) та викладачі різних кафедр.

Студенти активно задавали питання, адже якість води і здоров’я нерозривно пов’язані між собою, і отримували змістовні відповіді.

Відповідальна за Інститут культури та мистецтв   на факультеті ТВтаТБ,  доц. О.В. Ляпіна