ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІ ПРОЦЕСИ ПЕРЕРОБКИ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ФАРМАЦЕВТИЧНОЇ СИРОВИНИ»  ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНОЇ ТЕХНІКИ ТА ІНЖЕНЕРНОЇ МЕХАНІКИ  ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

5 листопада 2021 року асистент кафедри процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, кандидат технічних наук Левтринська Юлія Олегівна провела лекцію на тему: «Енергоефективні процеси переробки харчових продуктів та фармацевтичної сировини». Лекцію було проведено он-лайн за допомогою програми Zoom.

 Слухачами лекції були викладачі кафедр процесів, обладнання та енергетичного менеджменту,   холодильних установок і кондиціювання повітря ОНТУ  та кафедри «Енергомашинобудування» Одеського фахового технічного коледжу, здобувачі  факультету низькотемпературної техніки СВО бакалавр та магістр; групи ЕН111,  ЕН121, ЕН130, ЕН131, ЕН141, ЕН147 ГМ10а, ГМ20а, ПМ20а, ПМ40, ХМ151МН та здобувачі Одеського фахового технічного коледжу, групи БКВ-03, БКВ-04 – 38  осіб.

Лектором було показано, що використовуючи нові технології в проектуванні обладнання, вчені кафедри досягають зменшення витрат енергії при виробництві харчових продуктів та фармацевтичної сировини.

У лекції було показано зв’язок глобальних проблем людства та енергоємності при виробництві харчових продуктів. Оскільки проблеми харчування заважають розвиватися значній кількості країн, то це є питанням виживання їх населення.

         Показано що в лабораторії  ОНТУ  «Енергоефективних процесів та апаратів», використовуючи нові технології в проектуванні обладнання, вчені кафедри ПОЕМ  проводять дослідження та досягають зменшення витрат енергії при виробництві харчових продуктів та фармацевтичної сировини.

Тема актуальна та сучасна і мала відклик у слухачів, які жваво обговорювали лекцію, активно задавали питання та дискутували.

Жихарєва Н.В., відповідальна по Інституту культури та мистецтв факультету НТтаІМ