ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЗАВЖДИ ПАМ’ЯТАЄМО!

НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ СТУДЕНТІВ ОНАХТ

2 листопада о 14.30 на території Меморіалу героїчної оборони Одеси 411-ї берегової батареї  розпочала свою роботу традиційна науково-практична конференція студентів ОНАХТ, присвячена двом видатним подіям нашої історії –   77-й річниці вигнання нацистських окупантів із України та 80-й річниці героїчної оборони Одеси в роки Другої світової війни. Конференція проходила в режимі відеозв’язку.

Проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи, соціальних питань, оздоровлення і спорту Кананихіна О. М. привітала учасників конференції безпосередньо з історичного місця – перед Храмом Георгія Переможця, який знаходиться на території меморіалу.

Відкриття роботи конференції відбулося на  головній площі меморіалу, де розташована виставка військової техніки і озброєння періоду Другої світової війни. Відкрив конференцію завідувач кафедри соціології, філософії і права, Голова ради з гуманітарної освіти та виховання Соловей А. О.  

За програмою конференції, студенти представили презентації, які були присвячені історії заснування та розвитку Одеси,  героїчній обороні Одеси 1941 р., визволенню українських земель від нацистських окупантів. Особливу зацікавленість викликали презентації про героїзм викладачів, співробітників та студентів, які працювали за складних умов евакуації в період  Другої світової війни, а також  про видатних одеситів, імена яких відомі далеко за межами України.

Доповіді студентів органічно поєднувалися з дистанційним оглядом експозицій музею, проведеним завідувачем меморіалу героїчної оборони Одеси Сосюком В. Д., заступником директора історико-краєзнавчого музею Слюсарем Ю. О.,  старшим науковим співробітником історико-краєзнавчого музею Прокоф’євим В. Ю.

Активну участь у підготовці та проведенні конференції взяли викладачі кафедри соціології, філософії і права Ботіка Т. С. та Мамроцька О. А.

Учасники та гості конференції відмітили важливість обговорених проблем для формування патріотизму та поглиблення знань з історії нашої держави.

Завідувач кафедри СФіП                             А. Соловей