ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «КОНДИЦІЮВАННЯ ТА ФІЛЬТРАЦІЯ ПОВІТРЯ – ЗАПОРУКА ЗДОРОВ’Я ТА КОМФОРТУ»  ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНОЇ ТЕХНІКИ ТА ІНЖЕНЕРНОЇ МЕХАНІКИ  ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

21  жовтня 2021 року доцент кафедри холодильних установок і кондиціювання повітря Одеського національного технологічного університету Жихарєва Наталія Віталіївна  провела лекцію на тему: «Кондиціювання та фільтрація –  запорука  здоров’я і комфорту». Лекцію було проведено он-лайн за допомогою програми Zoom.

 Слухачами лекції були викладачі кафедри холодильних установок і кондиціювання повітря ОНТУ та кафедри «Енергомашинобудування» Одеського фахового технічного коледжу, здобувачі  факультету низькотемпературної техніки СВО бакалавр та магістр; групи ЕН111,  ЕН121, ЕН131, ЕН132, ЕН141, ЕН142, ЕН147 ГМ10а, ГМ20а, ПМ20а, ПМ40, ХМ151МН, ХМ151М та здобувачі  Одеського фахового технічного коледжу, групи БКВ-03, БКВ-04 – у кількості 46  осіб.

Лектором було запропоновано розглянути факти про історію фільтрації та повітророзподілення. Розглянуті  шляхи підвищення підтримки оптимальних параметрів повітря при використанні,  деякі технології і елементи, вдосконалення яких безпосередньо підвищує поліпшення умов праці людей і навколишнього середовища  в умовах  СОVІD -19; фільтрація та повітрерозподілення.  Студентам розповіли про  фільтрацію приміщень та умови при яких розвиваються грибки, віруси та хвороби, пов’язанні з цим; хвороба Лігконелли, СОVІD  тощо. Показано, що в лабораторії дана можливість вивчати особливості фільтрації та повітрерозподілення.

Лектором зроблено екскурс в історію міста Одеса: особливості історичних архітектурних споруд з точки зору повітрерозподілення.  

Тема актуальна та сучасна і мала відклик у слухачів, які жваво обговорювали лекцію, активно задавали питання та дискутували.

Жихарєва Н.В., відповідальна по Інституту культури та мистецтв факультету НТтаІМ