ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЄДИНА КУРАТОРСЬКА ГОДИНА НА ТЕМУ: «14 ЖОВТНЯ – ДЕНЬ ЗАХИСНИКІВ ТА ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ» НА ФАКУЛЬТЕТІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИНА ТА ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ

В Одеській національній академії харчових технологій на факультеті технології вина та туристичного бізнесу  протягом 11-19 жовтня  кураторами груп була проведена єдина кураторська година на тему: «14 жовтня – День захисників та захисниць України».

В Україні святкування Дня захисників та захисниць України почалось відносно недавно – з 2014 року. Свято встановлене указом президента України Петра Порошенка 14 жовтня 2014 року. «З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості постановляю: установити в Україні свято – День захисників та захисниць України, яке відзначати щорічно 14 жовтня», – йдеться в документі.

Це день вшанування мужності і героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. 

Цього року 14 жовтня українці святкують одразу три свята: День захисника України;  День Українського козацтва; Свято Покрови Божої Матері.

Для козаків свято Покрови було найбільшим значущим святом, вони вірили, що свята Покрова охороняє їх. а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою. Історія українського козацтва – це одна з найвеличніших сторінок життя українського народу. Головною місією козаків був захист земель від нападу кримських татар, охорона торгових шляхів і захист кордонів держави. За часів одного з ворожих набігів, коли положення здавалося безвихідним, воїнам з’явилася Пресвята Богородиця і захистила їх. Саме тому здавна Діва Марія вважається заступницею і покровителькою козаків. В найтяжчі часи іноземного поневолення козацтво виступало справжнім захисником рідної землі, оборонцем віри, моралі та державницьких традицій України. Впродовж століть могутнє козацьке братство здійснювало вплив на європейську історію. Саме з козацького роду вийшли відомі всьому світу діячі національного відродження України. II нині сотні тисяч нащадків козаків розвивають кращі традиції своїх предків, котрі є для них взірцем доблесті, шляхетності, відданості Вітчизні.

Групи ТК-36, ПВ-32, куратор Берегова О.М.

Група ТВ-31, куратор Сугаченко Т.С.

Група БІО-28, куратор Воловик Т.М

Гр ТВ-11, ТВс-31, куратор Мирошніченко О.М.

Гр БІО-18, БІО-28, ХТ-22, куратор Нікітчіна Т.І

Група ТВ-21, куратор Мельник І.В.

Група МТ-13, куратор Камушков О.С.

старший куратор факультета ТВтаТБ       Берегова О.М.