ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ:  «ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО КОВБАСУ І КОВБАСНІ ВИРОБИ» ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ТОВАРОЗНАВСТВА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ПРОДОВОЛЬЧОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

18 жовтня 2021 року доцент кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів Одеського національного технологічного університету Шлапак Галина Всеволодівна провела лекцію на тему: «Цікаві факти про ковбасу і ковбасні вироби». Лекцію було проведено он-лайн за допомогою програми Zoom.

Слухачами лекції були викладачі кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів та студенти  групи ТМ-35, ТР-40 а,б, ТМ-51а та Біо-18. Кількість слухачів – 27 осіб.

Лектором було запропоновано розглянути факти про історію виникнення ковбасних виробів, асортимент, особливості технології виробництва і, саме головне, про те, що ковбаса – смачний і корисний продукт, але тільки якщо натуральний. Наші розумні підприємці щоб набити свої кишені, готові йти на будь-які хитрощі. Ковбаси не стали винятком. Як виявилося, цей практично всіма улюблений продукт, можна робити з чого завгодно. На жаль, сьогодні в ковбасні вироби додають ще й шкідливі речовини. Саме тому «цікаві факти про ковбасу» – це досить актуальна тема м’ясопереробної промисловості.

Така актуальна та сучасна тема лекції мала відклик у слухачів, які жваво обговорювали лекцію, активно задавали питання та дискутували.

 

Смокова Т.М., відповідальна по Інституту культури та мистецтв факультету ТтаТХПіПБ