ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

Віртуальні екскурсії музеєм історії ОНТУ

В Одеському національному технологічному університеті відбулася єдина кураторська година, присвячена 119-й річниці заснування нашого вишу. Зазвичай на цей захід студенти збиралися в музеї історії ОНТУ. Цього року через карантинні обмеження спілкування проходило в режимі онлайн. Аби здобувачі освіти змогли відчути поступ Альма-матер, було організовано пряме включення з музею.

Під час відеоконференцій першокурсники всіх факультетів оглянули стенди та оновлені вітрини зі світлинами, документами та науковими працями, які розповідають про славний шлях вишу – від Одеської школи борошномелів до визнаного в усьому світі університету.

У музеї зібрано понад 1200 експонатів, чимало з яких унікальні. Нещодавно в колекції з’явився справжній раритет — Атестат про закінчення Одеського млино-технічного училища, виданий техніку борошномельної справи в 1917 р. Документ передала музею директорка науково-технічної бібліотеки ОНТУ І.І. Зінченко.

Розповідь про здобутки вишу супроводжувалася показом слайдів. Студентам цікаво було дізнатися про історичні передумови виникнення Школи борошномелів, про етапи становлення навчального закладу та внесок директорів, ректорів і вчених в утвердження традицій, у створення наукових шкіл і розширення навчально-наукової бази.

Василь Милосердний, директор музею історії ОНТУ