ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

 ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ОСНОВИ ПРОФІЛАКТИКИ ХАРЧОВИХ ЗАХВОРЮВАНЬ МІКРОБНОЇ І НЕМІКРОБНОЇ ПРИРОДИ» НА ФАКУЛЬТЕТІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИНА ТА ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

13 жовтня 2021 року на факультеті Технології вина та туристичного бізнесу була прочитана лекція  за темою: «Основи профілактики харчових захворювань мікробної і немікробної природи», доцентом кафедри біохімії, мікробіології та фізіології харчування Килименчук О.О.

Лектор привела класифікацію харчових отруєнь та причинні фактори їх виникнення; симптоми харчових отруєнь мікробного, немікробного походження.  Мова йшла про заходи профілактики, які полягають у захисті сировини від забруднення мікробами та контамінантами немікробного походження, дотримання режимів теплової обробки продуктів, суворого санітарного режиму при виготовленні та зберіганні харчової продукції та інші.

Зроблено короткий огляд отруєнь грибами, отруйними рослинами та отруєнь не уточненої етіології (Гаффська та Урівська хвороба). Розглянуто питання надання першої допомоги при отруєннях різного походження. Проведено роз‘яснення порядку розслідування харчових отруєнь та світові вимоги до безпечності харчових продуктів. Проведена бесіда та показано короткий фільм про гельмінтози  та їх профілактику. 

На лекції були присутні 23 учасники, серед яких студенти різних спеціальностей і курсів (гр. ТМ-35, ТЗХ-21, ТЗХ-22, Біо-38) та викладачі різних кафедр. Після лекції та перегляду короткого ролика зав‘язалася дискусія з приводу профілактики гельмінтозів.

Відповідальна за роботу Інституту культури і мистецтв ОНАХТ на факультеті ТВтаТБ, доц. Ляпіна О.В.