ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ – ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ!

7–8 жовтня 2021 року в Одеській національній академії харчових технологій пройшла ХIV Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів з міжнародною участю «Проблеми формування здорового способу життя у молоді». В конференції взяли участь 94 молодих вчених, в тому числі 17 представників закладів освіти України та 3 колег зарубіжних вишів.

Пленарне засідання за традицією було присвячене одній, але надзвичайно актуальній проблемі — підтримка фізичного здоров’я під час пандемії. Марія Бойцова (студентка ІV курсу факультету КІП та К) та Родіон Яготін (доцент кафедри фізичної культури та спорту ОНАХТ) з науковими викладками проаналізували особливості формування мотивації до систематичних занять фізичними вправами та сучасні методи контролю у фізичному вихованні. В обговоренні взяла участь доцент кафедри фізичного виховання і спорту Державного університету «Одеська політехніка» Вікторія Віталіївна Підгорна. Вона зазначила, що нові методики дистанційного спілкування, які використовує кафедра фізичної культури та спорту ОНТУ, можна запроваджувати в усіх ЗВО.

З доповіддю про проблеми харчування в умовах пандемії виступила Аліна Дубіна, аспірантка кафедри профілактичного та оздоровчого харчування. Тема викликала емоційну дискусію учасників конференції.

Секційні засідання відбулися за такими напрямами: філософські проблеми здоров’я; новинки сучасних технологій виробництва харчових продуктів і води; екологічні аспекти здорового способу життя; безпека життя і діяльності молоді; туризм як здоровий спосіб життя; економічні аспекти; IT технології у формуванні здорового способу життя молоді; ресурси та комфорт у формуванні здорового способу життя.

Традиційно, на другий день конференції учасники знайомляться  з   практичними навичками здорового способу життя: дізнаються про нові види спорту, знайомляться з основами туризму, приймають участь у туристичному переході уздовж берега моря. 8 жовтня проводилась  спортивно- інтелектуальна гра КВЕСТ  «Активний відпочинок – це здорово!». У грі приймали участь збірні команди всіх факультетів. Кожна команда повинна була знайти 7 локацій у заданому на карті порядку, та швидко та якісно виконати  спортивно-розважальні завдання. Всі завдання пов’язані зі здоровим способом життя, з фізичною культурою та спортом. Об’єднавши зусилля, учасники пройшли запропоновані конкурси-випробування: «Стрілець», «Гамак для м’яча», «Шиворіт-навивиріт», «Переправа», «Стрибунець», «Швидкий арбуз», «Веселі кульки».Переможцями стала збірна команда факультету Менеджменту, маркетингу і логістики, ІІ місце посіла збірна команда факультету Нафти, газу та екології, ІІІ – збірна команда факультету Технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу .

Всі команди-учасниці були дружніми, організованими, проявили свою творчість, креативність, мислення, вміння продуктивно працювати в команді та знаходити компроміси для досягнення загальної мети.

А головне всі учасники КВЕСТу «Активний відпочинок – це здорово!»  отримали позитивні емоції та заряд бадьорості!

Олена КАНАНИХІНА, проректор з НПіВРСПОіС

Тетяна СЕРГЕЄВА, зав.кафедрою фізичного виховання та спорту