ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ВІДКРИТА КУРАТОРСЬКА ГОДИНА ДО 140 РІЧЧЯ ІЗ ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ІВАНА КОЧЕРГИ (1881-1952), ДРАМАТУРГА, НА ФАКУЛЬТЕТІ ЕКОНОМІКИ, БІЗНЕСУ І КОНТРОЛЮ  ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

          6 жовтня 2021 року на факультеті   Економіки, бізнесу і контролю Одеської національної академії харчових технологій,  куратором Баранюк Х. О. разом з групою ФЕБ-131,  проведена відкрита кураторська година, присвячена 140 річниці з дня народження Івана Кочерги.

      Іван Антонович Кочерга народився 6 жовтня 1881 року в містечку Носівка на Чернігівщині в сім’ї службовця залізничного транспорту. Учився в Чернігівській гімназії. Закінчив 1903 року юридичний факультет Київського університету. Творчу діяльність розпочав 1904 року як театральний критик. Перший художній твір – драматична казка “Пісня в келиху” (1910, рос. мовою), в якій зображено епізод з історії.                                                     

       І. Кочерга – один із талановитих драматургів першої половини XX століття.  У його творчому доробку драматичні поеми, філософські й історичні драми, комедії і водевілі, що ввійшли до золотого фонду української драматургії.

       У заході прийняли участь більше 70 учасників, серед яких були студенти та викладачі ОНАХТ.

Особливу подяку треба висловити студентам групи ФЕБ -131 за підготовку та проведення кураторської години у форматі відео-конференції ZOOM.

Ст. куратор факультету Економіки, бізнесу і контролю Ольга ГРИНЬКІВ