ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

КУРАТОРСЬКА ГОДИНА НА ТЕМУ: «22 вересня – День партизанської слави» НА ФАКУЛЬТЕТі Технології вина та Туристичного Бізнесу

В Одеській національній академії харчових технологій на факультеті технології вина та туристичного бізнесу  24 вересня  куратором Береговою О.М. в групах ТК-36, ПВ-32  була проведена кураторська година на тему: «22 вересня – День партизанської слави».

Студенти дізналися, що 22 вересня 2001 року, в день 60-ї річниці з початку підпільно-партизанського руху в Україні в роки Великої Вітчизняної війни, у нашій країні вперше відзначався День партизанської слави, встановлений Указом Президента України № 1020/2001 від 30.10.2001. В Указі говориться, що Свято партизанської слави встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їхньої пам’яті…». У цей день проводяться покладання квітів до могил командирів і Монументів Пам’яті, організовуються зустрічі з ветеранами війни, концерти, культурні програми.

Цього року 22 вересня в Одесі на Алеї Слави в Центральному парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка відбувся урочистий ритуал покладання квітів до пам’ятника Невідомому матросу. Вшанувати пам’ять зібралися керівництво міста та області, депутати, представники Збройних Сил України. У покладанні квітів взяли участь ветерани, представники духовенства та громадськості.

Берегова О.М., старший куратор факультета ТВтаТБ