ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ «ТРИПІЛЬСЬКА ЦИВІЛІЗАЦІЯ ТА ІНШІ ЦИВІЛІЗАЦІЇ СТАРОДАВНЬОГО СВІТУ» НА ФАКУЛЬТЕТІ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ ТА АВТОМАТИЗАЦІЇ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

14 травня 2021 року на факультеті Комп’ютерних систем та автоматизації за планом роботи Інституту культури та мистецтв ОНАХТ професор Швець В.Т. провів науково-популярну лекцію на тему: «Трипільська цивілізація та інші цивілізації стародавнього світу».       Лекція відбулася у форматі онлайн-конференції на платформі Zoom. Професор Швець В.Т. доповідав студентам 1 курсу факультету «Комп’ютерних систем та автоматизації»   про  цивілізації стародавнього світу.

  Студенти прослухали цікаву лекцію про сенсаційне відкриття Вікентія Хвойка, яке він зробив у селі Трипілля, що неподалік від Києва.  Там були виявлені перші знахідки загадкової культури періоду енеоліту (мідно-кам’яної доби), яка  невдовзі отримала назву «Трипільська». Про дивовижної краси кераміку, про великі поселення на берегах річок, прямокутні хати з розписаними стінами, які стали головними розпізнавальними рисами цієї надзвичайно багатої культури хліборобів, яка утворилася на великій частині території України, починаючи від 6-го і до 2-го тисячоліття перед Різдвом Христовим.

        На лекції були присутні 14 осіб: 10 студентів і викладачі ОНАХТ.

Відповідальна за роботу Інституту культури та мистецтв ОНАХТ на факультеті КСтаА, асистент Ревенюк Т. А.