ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

КУРАТОРСЬКА ГОДИНА НА ТЕМУ:  «9 ТРАВНЯ. ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ» НА ФАКУЛЬТЕТІ НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНОЇ ТЕХНІКИ ТА ІНЖЕНЕРНОЇ МЕХАНІКИ

В Одеській національній академії харчових технологій 7-11 травня 2021 р. об 11:00 наживо та у форматі відеоконференцій Zoom були проведені кураторські години, присвячені Дню перемоги у Великій Вітчизняній війні, у групах 1-3 курсу. Кураторські години проводили ОНАХТ доцент Ігор Подмазко (ЕН-121), Володимир Трандафілов (ЕН-111), доцент Ірина Дружкова (ЕН-131).

Президент України Володимир Зеленський у звернені з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Сказав «Що для нас перемога над нацизмом? Це вдячність. Яка не має меж, строків давності чи географічного поділу. Вдячність нашим предкам за вигнання нацистів з Харкова і з Донецька у 43-му. За вигнання нацистів з Одеси й Криму в 44-му. За вигнання окупантів з Києва і Львова, Рівного й Полтави, Тернополя та Кривого Рогу. Вдячність від Луганщини й Закарпаття, Волині та Поділля, Херсонщини та Франківщини. Вдячність від кожного куточка України за вигнання нацистів з кожного куточка України.

Що для нас перемога над нацизмом? Це пам’ять. Про її страшну ціну. Про те, що в Другій світовій загинуло понад вісім мільйонів українців. Що додому не повернувся кожен п’ятий українець. Що загалом війна забрала щонайменше 50 мільйонів людських життів. І через ці жахливі цифри слово «перемога» треба сприймати без ейфорії та запаморочень голови. І бажання повторити перемогу може стосуватися чемпіонату з хокею або футболу, але не війни та смертей кожного з 2194 днів Другої світової. 

Тому кураторські години розпочалися з хвилини мовчання до пам’яті загиблих у Другій світовій війні.

група ЕН 111 куратор Трандафілов Володимир Володимирович

гр. ЕН-131  куратор І.Дружкова

гр ЕН-121 куратор групи Ігор Олександрович Подмазко

Старший куратор НТТта ІМ    Ірина ДРУЖКОВА