В Одеський національний академії харчових технологій протягом 05 -12 травня 2021 року на факультеті технології вина та туристичного бізнесу відбулися кураторські години, присвячені 8-9 травня Дню пам’яті та примирення.
Куратори розповіли студентам, що у листопаді 2004 року, рішенням 59-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, 8 і 9 травня були оголошені Днями пам’яті і примирення. У резолюції ООН пропонувалось державам-членам ООН, неурядовим організаціям і приватним особам відзначати один або обидва ці дні – 8 і 9 травня – як День пам’яті всіх жертв Другої світової війни. На Україні «День пам’яті та примирення» встановлений Указом Президента Порошенка № 169/2015 «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» від 24 березня 2015 року. Метою відзначення 8 травня є “гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму”. Цей день присвячений пам’яті більше 80 мільйонів людей всіх рас і націй, чиє життя обірвалося через насильство світового масштабу. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував в полоні, концтаборах або просто пропав безвісти у вирі воєнного лихоліття.
НІКОЛИ ЗНОВУ!