ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ «ІСТОРІЯ РОЗВИТКУ ГАЛУЗІ МЕХАНІЧНОЇ ІНЖЕНЕРІЇ. МЕХАНІКА В ОНАХТ» НА ФАКУЛЬТЕТІ НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНОЇ ТЕХНІКИ ТА ІНЖЕНЕРНОЇ МЕХАНІКИ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

29 квітня 2021 року на факультеті Низькотемпературної техніки та інженерної механіки, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв ОНАХТ, асистентом кафедри процесів, обладнання та енергетичного менеджменту Левтринською Ю.О. була прочитана лекція на тему «Історія розвитку галузі механічної інженерії. Механіка в ОНАХТ».

Лекцію присвячено спеціальностям механічного напряму, історії їхнього розвитку в світі та зокрема у академії. Історія утворення наукових шкіл та інституту В.С. Мартиновського. Глибокому зв’язку між науковими школами академії та спадкоємність наукових здобутків минулих років. Доповідь пройшла у рамках роботи 81 Наукової конференції викладачів. Частину доповіді було присвячено науковій школі кафедри процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, серед присутніх був завідувач кафедри – проф. Бурдо О.Г., який наприкінці доповіді додав цікаві факти продавнє наукове співробітництво з іншими інститутами Одещини та значному вкладу вчених кафедри у розвиток наукового потенціалу академії та української науки. Студенти першого курсу відмітили, що їм було цікаво дізнатися про історію свого факультету та спеціальності.

На заході були присутні – 17 учасників, студенти факультету НТТтаІМ та викладачі кафедри ПОтаЕМ.

(матеріал з книги «Історія ОНАХТ»)

Відповідальна за роботу Інституту культури та мистецтв на факультеті НТТтаІМ, Левтринська Ю.О.