В Одеський національний академії харчових технологій протягом 12 – 26 квітня 2021 року на факультеті технології вина та туристичного бізнесу відбулися кураторські години, присвячені 26 квітня – Дню пам’яті Чорнобильської трагедії.
Куратори розповіли студентам, що 26 квітня 1986 сталась найбільша трагедія не тільки України, а й усього людства – вибух на Чорнобильській АЕС. Кількість людей, що брали участь в гасінні пожежі на ЧАЕС, становила 240 тис. Всі вони отримали високі дози радіації. Однак саме пожежникам вдалось врятувати всіх від справді серйозної катастрофи – сильного водневого вибуху, який міг стати наступним етапом трагедії. Наслідки найбільшої катастрофи в історії мирного атома фахівці з усього світу усувають досі.
Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життями і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. Велика шана і уклін до землі всім героям, всім, хто не жалкував себе, всім, хто спас нас від ще більшого лиха.