ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЗВІТ НА ТЕМУ: «35 РІЧНИЦІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ» НА ФАКУЛЬТЕТІ НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНОЇ ТЕХНІКИ ТА ІНЖЕНЕРНОЇ МЕХАНІКИ

В Одеській національній академії харчових технологій згідно Постанови Верховної Ради України від 16.12.2020 № 1092-1X «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2021 році» на Факультеті низькотемпературної техніки та інженерної механіки протягом місяця 2021 р. у форматі відео-конференцій Zoom були проведені кураторські години на тему «35 Річниці ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ».

30.03.2021 р. об 11.00 відбулася відкрита кураторська година на тему: «Коммеморація чорнобильської трагедії» куратора гр. ЕН-131, старший куратор Факультету низькотемпературної техніки та інженерної механіки І.С. Дружкова.

Відкрита кураторська година була проведена онлайн на платформі Zoom. На відкритій кураторській годині були присутні 89 осіб практично з усіх факультетів ОНАХТ.

Кураторська година з нагоди «35 річниці трагедії на Чорнобильській АЕС» у групі ЕН-121 проводили студенти під керівництвом куратора групи доцента І.О. Подмазко.

Під час проведення кураторських годин студенти групи ЕН-121 виступили з доповідями щодо Дня трагедії на Чорнобильській АЕС. Трагедія на Чорнобильській АЕС обійшлася Україні дуже дорого.

Старший куратор факультету І.С. Дружкова підготувала двох студентів ЕН-131 до участі у конференції, присвяченій 35-й річниці Чорнобильської катастрофи «Чорнобиль+35. Нагадування на майбутнє».

«Недоінтерпретована» пам’ять про Чорнобиль «протекла» в декілька просторів – в Україні є офіційна пам’ять з традиційними заходами в квітні (концерти та телепередачі), є сталкерські практики у всій їхній різнобарвності (від пошуку абендонів до медітацій щодо технологій чи радянського минулого; омажі через художні практики – як от мурали в Зоні). Є доторк до Чорнобилю в комп’ютерних іграх (звісно, iconic case це S.T.A.L.K.E.R), є українська постмодерністська література, є інтерес біологів, що моляться на збереження статусу Зони, бо це єдиний спосіб дати природі пожити без людини (з чим природа чудово порається). Організаторам та ведучим конференції вдалося розкрити багатогранність тематики.

Воробйов Тимур Артемович ЕН 131 виступив з доповіддю: «Чорнобильські графіті: сенс та риторика».

Коханський Андрій Федорович ЕН 131 «Чорнобильська зона у комп’ютерних іграх  – причини та можливості”.

Студенти ГМ-10а, б були присутні разом з куратором Ю.О. Левтринською, як слухачі на студентській науково-практична конференції у дистанційному форматі.

26 квітня провели кураторські години в ЕН-111 та ГМ-30а, куратори цих груп В.В.Трандафілов та В.А.Хомічук.

Кураторська година з у групі ЕН-121 куратор групи Ігор Олександрович Подмазко

Воробйов Тимур Артемович ЕН 131 Чорнобильські графіті: сенс та риторика.

26 квітня  група ЕН 111 куратор Трандафілов Володимир Володимирович

Группа ЕН-131 були присутні на меморіальному заході – онлайн-читка глав з книги «Чорнобильська молитва» Нобелівської лауреатки Світлани Алексієвич.

Читка глав з книги – це можливість дати звучати голосам свідків у реальному часі. Це наша данина пам’яті тим, хто загинув, і тим, хто постраждав під час аварії і після неї.

Кожен уривок – історія і доля людини, який став свідком найстрашнішої техногенної катастрофи в світі. Був безпосереднім учасником, ліквідатором її наслідків, був змушений стати переселенцем, втратив рідних і близьких, які отримали опромінення або прийняв рішення повернутися і стати самоселом.

Участь в онлайн-читанню взяли білоруські медійні персони, а також представники екологічного руху країни: Тамара Лисицька, радіоведуча, письменниця та інші.

Старший куратор факультету Низькотемпературної техніки та інженерної механіки                                               Ірина ДРУЖКОВА