В Одеський національний академії харчових технологій протягом 01 квітня-13 квітня 2021 року на факультеті технології вина та туристичного бізнесу відбулися кураторські години, присвячені 10 квітня – Дню визволення Одеси від нацистських загарбників.
Куратори розповіли студентам, що Одеса з перших же днів війни стала прифронтовим містом. 8 серпня Одесу було оголошено у стані облоги. 10 серпня ворог почав штурм одеських укріплень. Незважаючи на значну перевагу, армія противника змушена була протягом 73 днів топтатися біля стін Одеси. Одесити стояли на смерть. Тільки у зв’язку зі зміною загальної обстановки на фронті радянське командування 30 вересня 1941р. віддало наказ про евакуацію військ з Одеси. З 16 жовтня 1941 по 9 квітня 1944 року місто було окуповано, але не припинило боротьби. 10 квітня 1944 війська 3-го Українського фронту при активній участі партизан і підпільників звільнили Одесу.
Куратори разом зі студентами вшанували пам’ять героїчних захисників Одеси.