ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

КУРАТОРСЬКА ГОДИНА, ПРИСВЯЧЕНА ПРОТИДІЇ БУЛІНГУ НА ФАКУЛЬТЕТІ ТЕХНОЛОГІЇ ЗЕРНА І ЗЕРНОВОГО БІЗНЕСУ

Протягом березня 2021 року на факультеті технології зерна і зернового бізнесу була проведена кураторська година для студентів 1-3 курсів, присвячена протидії боулінгу.

На сьогоднішній день надзвичайно гостро у міжособистісних стосунках молоді, в тому числі у ВНЗ, постає проблема агресивних проявів. В цьому контексті виключної актуальності набувають питання протидії булінгу. Булінг (цькування) як основна форма таких проявів представляє собою дії учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному чи сексуальному насильстві.

Під час проведення заходів, куратори наголошували, що булінг можна вважати першим кроком до справжнього насильства та злочинної поведінки. Молодь є найбільш вразливою категорією, вони соціалізуються, навчаються різним моделям поведінки, і, на жаль, булінг стає однією з таких моделей.

Значну увагу куратори акцентували на тому, що булінг як негативне соціальне явище постійно змінює свої форми, набуваючи все більш загрозливих масштабів. Останнім часом виключної актуальності набув так званий «кібер-булінг», тобто знущання з використанням електронних засобів комунікації. В наш час він особливо популярний серед молоді.

Невід’ємним наслідком поширення булінгу в молодіжному середовищі є перехід до агресивних дій, які носять злочинний характер, що викликає небажані негативні тенденції у функціонуванні суспільства загалом. Отже, в першу чергу, треба проводити профілактичні заходи, а не чекати наслідків.

гр. ТЗХ-11а (куратор Кузьменко Ю. Я.)

гр. ТЗХ-12а,б (куратор Павловський С.М.)

гр. МТЕ-11а (куратор Константинова Т.В.)

гр. ТЗХ-21а (куратор Дмитренко Л.Д.)

гр. МТЕ-21а (куратор Савченко Т.В.)

гр. ТЗХ-21б (куратор Котузаки О.М.)

гр. ТЗХ-31а (куратор Хоренжий Н.В.)

гр. ТЗХ-31б (куратор Валевська Л.О.)

гр. ТЗХ-32а (куратор Ворона Н.В.)

Старший куратор факультету ТЗіЗБ                         Володимир ШАЛЕНИЙ