ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ  НА ТЕМУ: «ЛІТЕРАТУРА ФРАНЦУЗЬКОЇ МОВИ» НА ФАКУЛЬТЕТІ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ХАРЧУВАННЯ І РЕСТОРАННО-ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

24 березня 2021 року на факультеті Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій, в рамках роботи Інституту культури і мистецтв, була проведена онлайн лекція-презентація на тему: «Література французької мови» зав. кафедри іноземних мов, канд. філол. наук, доц. Зінченко О.С.

Цикл зустрічей на тему «Література французької мови» розпочався з лекції «Література франкофонії». 20 березня відмічається Міжнародний день франкофонії, яка означає: 1) сукупність народів (або груп користувачів), які частково або цілком вживають французьку мову в своєму повсякденному житті; 2)  спільноту урядів країн та офіційних інституцій, які використовують французьку мову в своїй діяльності.

Присутні на зустрічі дізнались історію виникнення цього терміну (автором його вважається французький географ й письменник Онезим Реклю),  а також суть, значення  та  етапи розвитку «франкофонії».

Лекторка розповіла цікаві факти щодо вкладу представників країн колишніх французьких колоній (президенти Сенегалу Л. Сенгор та Тунісу –  Х. Бургіба), угорської і швейцарської письменниці Аготи Крістоф, лауреата Нобелівської премії з літератури Жан-Марі Гюстава Ле Клезіо в справу збереження та розвиток французької мови й культури.

Закінчилась зустріч обговоренням оригінального твору «C’est égal» («Сокира») в перекладі з французької  мови на українську.

На лекції були присутні 17 учасників. Серед них студенти факультетів ІТХіРГБ, ТтаТХПіПБ, ММіЛ а також викладачі  ОНАХТ.

Лисюк В.М., відповідальна за роботу Інституту культури і мистецтв ОНАХТ на факультеті ІТХ і РГБ