ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ЩО ХОВАЄТЬСЯ ПІД ІНДЕКСОМ Е. ОГЛЯД ХАРЧОВИХ ДОБАВОК» ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ТОВАРОЗНАВСТВА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ПРОДОВОЛЬЧОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

22 березня 2021 року в Одеській національній академії харчових технологій на факультеті Технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу було проведено лекцію доцентом кафедри харчової хімії та експертизи Антіпіною О.О. «Що ховається за індексом Е. Огляд харчових добавок».

Слухачами лекцій були студенти груп ТМ-15, ТМ-12, ТМ-25 та їх куратори у кількості 30 осіб.

Слухачам було запропоновано ознайомитися з харчовими добавками, які використовуються у харчових технологіях: поняття, що відносять до таких добавок за міжнародними та державними законодавчими документами, на які функціональні класи вони поділяються та з якою метою їх вводять до харчових систем. Окремо була дана міжнародна класифікація харчових добавок, за якою кожній хімічній речовині присвоюється індекс Е та трьох- або чотирьох значний код. Також було наголошено на питаннях безпечності та отримання дозволу на застосування певної добавки. Розглянуті групи харчових добавок, які регулюють органолептичні властивості харчових продуктів, подовжують строки їхнього зберігання, забезпечують необхідну консистенцію та допомагають проведенню технологічних процесів. Наведено приклади відповідних добавок та продукти з їх використанням.

Лекція викликала зацікавленість студентів.

Смокова Т.М., відповідальна по Інституту культури та мистецтв факультету ТТХПіПБ ОНАХТ