ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЗАПРОШЕННЯ ДО УЧАСТІ В ПРОЄКТІ «ВОЛОНТЕР БПД»

Система надання безоплатної правової допомоги запускає проєкт «Волонтер БПД». Його мета – залучити громадських активістів, які виявили бажання стати волонтерами надання безоплатної правової допомоги.

Основне завдання волонтерів БПД — сприяти регіональним та місцевим центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги у здійсненні їхніх функцій. Волонтери допомагатимуть центрам забезпечувати доступ людей до безоплатної правової допомоги, проводити правопросвітницьку роботу, організовувати надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, реалізовувати інші повноваження у сфері захисту прав людини.

Як стати волонтером БПД

Залучення особи до волонтерської діяльності у сфері надання БПД здійснюють центри з надання БПД. Для цього потрібно послідовно пройти такі етапи:

  1. заповнити анкетукандидата у волонтери: https://cutt.ly/hlq3RxH ;
  2. пройти дистанційний курс«Основи волонтерської діяльності»: http://academy.legalaid.gov.ua/ (для реєстрації слід ввести дані, які збігаються з інформацією в анкеті кандидата у волонтери);
  3. отримати онлайн-сертифікатпро успішне проходження курсу.

Детальніше про проект «Волонтер БПД» можна дізнатися на сайті https://www.legalaid.gov.ua/novyny/v-ukrayini-startuvav-proyekt-volonter-bpd-doluchajtesya/