ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ФОНТАНИ СВІТУ» ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЇ ВИНА ТА ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

11 березня 2021 року на факультеті Технології вина та туристичного бізнесу, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв ОНАХТ, була прочитана лекція  за темою «Фонтани світу», доцентом кафедри біоінженерії і води Ляпіною О.В.

Лектор розповіла історію виникнення перших фонтанів на початку зародження цивілізацій: у стародавньому Єгипті, Месопотамії, Греції, Римі та Персії. Доцент Ляпіна О.В. супроводжувала лекцію слайдами, на яких продемонструвала їх зовнішній вигляд, який мав різні форми, розміри та архітектурні рішення, в залежності від призначення для використання. Була продемонстрована географія розповсюдження фонтанів та як з часом змінювалася на них мода.

В презентації були представлені фонтани сучасного світу, які відрізняються неймовірними витворами архітектури, мистецтва та високих технологій. Усі побачили, як ці поєднання втілено в фонтанах: струмені води мають змогу підійматися на висоту, більшу за Ейфелеву вежу; їх напрямки можуть змінюватися під ритм музики, створюючи дивовижні картини і образи, які супроводжувались лазерною виставою. Особлива увага була приділена фонтанам України.

 У заключенні лекції було прочитано вірш Віктора Цвіта «Фонтан у парку».

На лекції були присутні 55 учасників. Серед них студенти різних спеціальностей і курсів (БІО, ТМ ,ТХ, ТЛ, ТЗХ та ЕМ) та викладачі різних кафедр.

Відповідальна за Інститут культури та мистецтв на факультеті ТВтаТБ,  доц. Н.В. Доценко