ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ:  «ВПЛИВ ХАРЧУВАННЯ В УМОВАХ СТРЕСУ  ОРГАНІЗМУ»  НА ФАКУЛЬТЕТІ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ  ХАРЧУВАННЯ І РЕСТОРАННО-ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

1 березня 2021 року на факультеті Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій, в рамках роботи Інституту культури і мистецтв, відбулась лекція-презентація на тему «Вплив харчування в умовах стресу організму» асистента кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування Жмудь А.В.

Сьогодні стрес вважається вже практично повсякденним явищем і з ним можна зіткнутися при будь-яких обставинах. Присутнім на лекції, безперечно, стануть у нагоді знання щодо продуктів харчування, які  допомагають зменшувати нервове збудження та стрес.

Лектор докладно зупинилась на механізмах дії «гормонів щастя»: дофаміну та серотоніну; на останніх дослідженнях нутриціологів в галузі розробки специфічних раціонів харчування людини в умовах стресів. В якості прикладу було наведено меню корисних й смачних сніданків, перекусів, обідів та вечерь із застосуванням нутритивно цінних продуктів.

По закінченні зустрічі слухачі дізнались про існуючі в мережі Інтернет безкоштовні  додатки для підрахунку БЖВ, які допоможуть створити збалансований раціон харчування.

На лекції були присутні – 37 чоловік. Серед них студенти факультетів ІТХіРГБ (гр. ТХ, ТЛ, ГРС), ТтаТХПіПБ та викладачі ОНАХТ.

Лисюк В.М., відповідальна за роботу Інституту культури і мистецтв ОНАХТ на факультеті ІТХ і РГБ