ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДО  35-Х РОКОВИН АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ  АЕС: «ЧОРНОБИЛЬ В МИСТЕЦТВІ» НА ФАКУЛЬТЕТІ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ХАРЧУВАННЯ І РЕСТОРАННО-ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

17 лютого 2021 року на факультеті Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій, в рамках роботи Інституту культури і мистецтв, була проведена онлайн лекція-презентація до 35-х роковин аварії на Чорнобильській  АЕС: «Чорнобиль в мистецтві» к.т.н., доцента кафедри безпеки життєдіяльності Лисюк В.М.

Цьогоріч 26 квітня минає 35 років від самої більшої  і руйнівної техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. Сотні тисяч людей постраждали від аварії. Чорнобиль став страшним уроком всьому людству. Своє місце Чорнобильська аварія знайшла і в мистецтві. 

Присутні на лекції змогли познайомитись з тим, як представлена «Чорнобильська тема» у живопису, вуличних графіті,  фотомистецтві,  публіцистиці, літературі, музиці, кінематографі. Представники різних видів мистецтва в багатьох країнах світу описують події на ЧАЕС у день аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України та світу й спроби їх подолання, питання енергетичної безпеки. Ці твори увійшли в історію, як шанування пам’яті загиблих, як нагадування про жахи катастрофи та існуючі загрози використання атомної енергетики.

На лекції були присутні – 32 людини. Серед них студенти факультетів ІТХіРГБ (2 курс), ТЗ і ЗБ(3 курс),  ТтаТХПіПБ (3 курс), викладачі ОНАХТ.

Лисюк В.М., відповідальна за роботу Інституту  культури і мистецтв ОНАХТ на факультеті ІТХ і РГБ