ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ЕКОСВІДОМІСТЬ. ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ ЯК УМОВА ЙОГО ТРИВАЛОСТІ» ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЇ ВИНА ТА ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

    15 лютого 2021 року на факультеті Технології вина та туристичного бізнесу, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв ОНАХТ, була прочитана лекція  на тему: «Екосвідомість. Здоровий спосіб життя як умова його тривалості», доцентом кафедри біохімії, мікробіології та фізіології харчування Охотською М.І.

Лектор коротко розповіла про заходи, які формують екосвідомість. Навела приклади, як потрібно кожній людині дбати про збереження довкілля.

Основний час лекції було присвячено організації та дотримання здорового способу життя. Було проаналізовано фактори, які за даними ФАО ВООЗ впливають на здоров’я людини. Серед факторів переважає спосіб життя – 50%, спадковість і стан навколишнього середовища – по 20%, медичні послуги – 20%.

Доцент Охотська М.І. запропонувала присутнім пройти тест і визначити чи правильно вони розуміють щоденне піклування про своє здоров’я та емоційний стан.

Лекція на актуальну тему, особливо в умовах обмеженого карантину,  зібрала до 50 слухачів. Серед них студенти різних спеціальностей і курсів (ЕМ, БІО, ТВ та  ТЛ) та викладачі різних кафедр.

Лектор звернула увагу кожного на те, як важливо правильно харчуватись, дотримуватись режиму роботи та сну і приділяти увагу помірним фізичним навантаженням.

Відповідальна за Інститут культури та мистецтв   на факультеті ТВтаТБ  доц. Н.В. Доценко