ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «КОЛИ КУЛЬТУРА ДОЗВОЛЯЄ…» ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЇ ЗЕРНА ТА ЗЕРНОВОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

16 лютого 2021 року на факультеті технології зерна та зернового бізнесу ОНАХТ, в рамках Інституту культури та мистецтв, було проведено лекцію аспірантом кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів Фатєєвою А.С. на тему: «Коли культура дозволяє…».

Слухачами лекції були студенти факультету ТЗіЗБ 1, 3, 4 курсу, а також факультетів ТТХПіПБ і ММіЛ та викладачі академії. Кількість учасників – 63 особи.

Впродовж лекції Фатєєва Анастасія розповіла про своє наукове стажування в рамках програми міжнародної академічної мобільності Erasmus+ KA 107 в Політехнічному університеті Валенсії на базі Інституту розвитку харчової інженерії, м. Валенсія (Іспанія).

Як зазначила Анастасія, кожного дня в нас є можливість отримувати в спадок знання Великих Умів через освоєння мільйонів сторінок літератури. Кожного дня ми маємо нагоду спілкуватися з цікавими людьми, вивчати їх мову, культуру, захоплюватись красою інших країн та неодмінно любити свою. Набагато рідше нам випадає працювати та навчатися у людей, кваліфікаційний рівень яких спочатку здається недосяжним, але з кожним кроком все ближчим. Тож наукове стажування в Іспанії – це не «щасливий випадок» і «приємна туристична подорож з шопінгом», а результат довгої, альтруїстичної та неймовірно напруженої праці всього колективу кафедри. Результат таланту дипломатії Хвостенко К.В., яка знайшла та проклала цей місточок для науковців та студентів. Результат бажання ділитися досвідом проф. Інституту розвитку харчової інженерії Політехнічного університету Валенсії Ma Євгенії Мартин-Еспрази, яка на п’ять місяців стала головною підтримкою та всім моїм оточенням.  Результат виконання кожним працівником академії програми, закладеної керівництвом задля квітучості нашої Альма-матер.

З цієї поїздки у Анастасії залишились теплі спогади: зникло поняття «не вірний крок» – кожна дія та рішення вірне коли відповідальність приймаєш на свої плечі; розширились горизонти можливостей – навчання дозволило ознайомитись з новими науковими методами, провести дослідження в сучасних лабораторіях, здобути нові знання в галузі спеціальності, поглибити свій досвід міждисциплінарного підходу до дослідження та навчитися краще комунікувати в науковому середовищі; звичайно з’явилися мрії – мрії вивести рівень матеріально-технічного оснащення лабораторій до Європейського, мрії відкрити доступ до літературних джерел науковій спільноті, мрії стерти з наших умів упередження заклавши на їх місце подяку!

Немченко Г.В., відповідальна за роботу Інституту культури та мистецтв факультету ТЗіЗБ ОНАХТ