ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ЕТАПИ МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ, КОНТРОЛЬ ДОСТАВКИ ТОВАРІВ. ЄДИНЕ ВІКНО ТА ЗАХОДИ ОФІЦІЙНОГО КОНТРОЛЮ» ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ТОВАРОЗНАВСТВА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ПРОДОВОЛЬЧОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

11 лютого 2021 року на факультеті технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу ОНАХТ, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв, було проведено лекцію випускником ОНАХТ, митним брокером,  директором підприємства “MOMOT LOGISTICS” Момотом Василем Юрійовичем на тему: «Етапи митного оформлення, контроль доставки товарів. Єдине вікно та заходи офіційного контролю».

Присутніми на лекцій були студенти груп ТТП-14, ТТП-24, ТТП-34, ТТПс-35, ТМ-11, ТМ-25 та викладачі. Загальна кількість слухачів – 46 осіб.

Момот В.Ю. розповів слухачам про особливості застосування принципу «Єдине вікно міжнародної торгівлі», що застосовується у митницях з метою здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, які переміщуються через митний кордон України.

Слухачам розказали про комплектність документів, які використовуються для митного оформлення та заповнення Єдиного адміністративного документу – Митної декларації, та на прикладі дійсно існуючої імпортної поставки (замороженого шпинату) роз’яснив студентам особливості заповнення цього документу.

Цікавим для студентів виявилось знайомство із заходами офіційного контролю, які окрім митного, можуть застосовуватись до товарів, що переміщуються через митний кордон України. До них відносять: ветеринарно – санітарний, фітосанітарний та державний контроль щодо дотримання законодавства про продукти харчування, корми та побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин і розповів особливості їх застосування для митних цілей.

Студенти приймали активну участь у лекції, задавали питання, на які отримували розгорнуті відповіді.

Смокова Т.М., відповідальна по Інституту культури та мистецтв факультету ТТХПіПБ ОНАХТ