ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «РІЗНОМАНІТНІСТЬ СИРОВИННОЇ БАЗИ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ УКРАЇНИ» ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ТОВАРОЗНАВСТВА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ПРОДОВОЛЬЧОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

09 лютого 2021 року на факультеті технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу ОНАХТ, в рамках Інституту культури та мистецтв, було проведено лекцію доцентом кафедри технології м’яса, риби і морепродуктів Кушніренко Н.М. на тему: «Різноманітність сировинної бази водних біоресурсів України».

Слухачами лекції були студенти  групи ТМ-11. Кількість учасників – 8 осіб.

Лектором було розглянуто різноманітність сировинної бази водних біоресурсів України. Студентам розкрито види гідробіонтів ‑ тварин і рослин, що мешкають в солоному і прісному водному середовищі. Вони представлені ссавцями, рибами, безхребетними тваринами, водоростями і травами та налічують в сукупності сотні тисяч видів, переважна більшість з яких їстівні і цінні в харчовому і фізіологічному відношенні. Як водні біологічні ресурси, гідробіонти мають ряд переваг перед наземною харчовою сировиною тваринного і рослинного походження, перш за все природним відтворенням, ресурсною достатністю і функціональністю цільових продуктів. У зв’язку з тим, що зростання обсягу видобутку і випуску рибних продуктів передбачається за рахунок розширення промислу нових об’єктів при стабілізації улову традиційних видів, зростає значення інформації про характеристику сировини, напрямки її обробки, вибір шляхів комплексного використання гідробіонтів.

Студенти приймали активну участь у лекції, задавали питання, на які отримували розгорнуті та вичерпні відповіді.

Смокова Т.М., відповідальна по Інституту культури та мистецтв факультету ТТХПіПБ ОНАХТ