ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «СУЧАСНА ТАРА ДЛЯ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ» ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ТОВАРОЗНАВСТВА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ПРОДОВОЛЬЧОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

5 листопада 2020 року на факультеті технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу Одеської національної академії харчових технологій, в рамках роботи Інституту культури і мистецтв, була проведена онлайн – лекція проф. Верхівкера Я.Г., завідувача кафедри товарознавства та митної справи на тему:«Сучасна тара для харчової продукції».

Професором Верхівкер Я. Г. було освітлено питання застосування різної тари – скляної, металевої та полімерної. Скляна тара – відрізняється абсолютною безпекою і екологічністю, це тара преміум – класу. Металева тара – широко застосовується при фасуванні консервованих продуктів, яка надійно захищає товари, продукти від механічного впливу і окислення, але її мінуси: висока вартість, невеликий асортимент і недостатня безпека для здоров’я людини (при порушенні технологій виробництва та використання).

Цікавим фактом є те, що друге місце на ринку України, Європи, країн СНД займає напівжорстка тара типу PET, яка придатна для фасування рідких, пастоподібних та інших продуктів, газованих напоїв.

Студентам було цікаво та вони приймали активну участь в обговоренні.

Слухачами були студенти факультету технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу ОНАХТ. Кількість присутніх на заході –  15 учасників.

Смокова Т.М., відповідальний по Інституту культури та мистецтв факультету ТТХПіПБ ОНАХТ