ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

СПОРТИВНІ ЗМАГАННЯ «КРОСФІТ-2020»

Сьогодення вносить свої корективи в життя суспільства. Студенти отримують освіту дистанційно, проводячи багато часу за комп’ютером, телефоном або планшетом. Робота перед екраном монітора і малорухливий спосіб життя здатні завдати істотної шкоди здоров’ю студентів. Втім, рухатися потрібно і це головна умова того, що ці важкі для настрою часу пройдуть абсолютно «безболісно», адже  незмінною цінністю було і залишається здоров’я.

Тому власне й було вирішено знайомити  наших  студентів з новими видами тренувань, які досить швидко завойовують мільйони фанатів по всьому світу.

3 листопада біля спортивного комплексу ОНАХТ пройшли спортивні змагання «Кросфіт-2020».

Кросфіт не є спеціалізованою фітнес-програмою, до нього входять елементи високоінтенсивного інтервального тренування, важкої атлетики, пліометрики, пауерліфтингу, гімнастики, гирьового спорту, зарядки, стронґмену та інші вправи. Кросфіт приваблює як чоловіків, так і жінок: нещодавній статистичний аналіз показав, що серед учасників кросфіту чоловіки та жінки складають майже однаково по 50 %.

У змаганнях прийняли участь збірні команди всіх інститутів. До складу кожної команди увійшли 3 хлопця та 2 дівчини. Хлопці та дівчата виконували по чотири вправи: хлопці – підтягування на перекладині, метання медбольного м’яча вагою 5 кг, «човниковий біг 4*9м», вправу для м’язів спини на гімнастичному ролику; дівчата – підтягування на перекладині у висі лежачі, метання медбольного м’яча вагою 3 кг, біг по координаційній драбині, вправу для м’язів спини «планка».     За підсумками змагань, сильнішою стала збірна команда інституту ім. В.С.Мартиновського до складу якої увійшли: Вольчинський Дмитро, Тодоров Степан, Пуга Олена, Казмірова Ганна (представники факультету нафти, газу та екології) та Діхтеренко Дмитро (факультет низькотемпературної техніки та інженерної механіки). Друге місце посіла збірна команда інституту ім. Г.Е.Вейнштейна, третє – збірна команда інституту ім. М.В.Ломоносова.

Вітаємо переможців змагань «Кросфіт-2020»!

Виконуйте самі, діліться з друзями та будьте активними і здоровими!

Навіть сидячи за комп’ютером ми не повинні забувати про спорт!

Зав. кафедри фізичної культури та спорту                      Сергєєва Т.П.