ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЄДИНА КУРАТОРСЬКА ГОДИНА НА ФАКУЛЬТЕТІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ТОВАРОЗНАВСТВА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ПРОДОВОЛЬЧОГО БІЗНЕСУ В РАМКАХ  СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВО- ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ ПРИСВЯЧЕНОЇ 75-Й РІЧНИЦІ ВИГНАННЯ НАЦИСТСЬКИХ ОКУПАНТІВ ІЗ УКРАЇНИ  ТА 79-Й РІЧНИЦІ ГЕРОЇЧНОЇ ОБОРОНИ ОДЕСИ В РОКИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ

5.11.2020 студенти академічних груп ТМ-15, ТМ-25, ТМ-35, ФПБ-26  факультету ТіТХПтаПБ взяли участь у студентській науково – практичній конференції присвяченій 75-й річниці вигнання нацистських окупантів із України  та 79-й річниці героїчної оборони Одеси в роки Другої світової війни

Студенти прослухали дуже цікаві доповіді  про історію заснування та розвитку міста Одеси, а також про героїчну оборону Одеси, які підготували студенти першого курсу факультету ММіЛ: Демчук Е., Шевцова Н. та Бахмар М.

За допомоги проректора з науково-педагогічної та виховної роботи –  Кананихіної О.М.,  завідувача  кафедри  соціології філософії і права –  Солов’я А.О., завідувача меморіалу героїчної оборони Одеси – Сосюкіна В.Д., та старшого наукового співробітника історико-краєзнавчого музею –  Прокоф’єва В.Ю. учасники конференції побували на дистанційній екскурсії  та огляді  музею  «Меморіал героїчної оборони Одеси 411-ї берегової батареї », який присвячений обороні Одеси  під час  війни. До складу меморіального комплексу входять музей, виставка військової техніки просто неба, батарея берегової оборони. 

Також студенти 1-го курсу Калмикова А. та Павлова І. зробили доповідь про ОНАХТ в роки війни. В якій доповіли про всі труднощі інституту у період евакуації в м. Ташкент  з січня 1942 року по серпень 1944 року.

Студенти 1-го курсу Шейна А. і Гузенко В. підготували дуже цікаву доповідь на тему: «Видатні люди Одеси», в якій доповіли про те, що в історії Одеси залишили свій слід багато видатних особистостей, які жили в різні епохи й прославилися у різних сферах людської діяльності.

Серед них були:

  • Український артист оперети, конферансьє, театральний режисер, актор кіно, керівник Одеського театру музичної комедії – Водяний Михайло Григорович.
  • Офтальмолог, хірург, винахідник, поет, художник, мемуарист, академік, доктор медицини, професор, засновник та перший директор Інституту очних хвороб і тканинної терапії НАМН України – Володимир Петрович Філатов
  • Валентин Петрович Глушко – видатний вчений в галузі ракетно-космічної техніки, один з піонерів космонавтики, основоположник рідинного ракетного двигунобудування.
  • Антоніна Василівна Нежданова – оперна та камерна співачка, педагог, доктор мистецтвознавства.
  • Юрій Мелентійович Дмитренко – український архітектор, У числі робіт Дмитренка готель «Лондонський» (1899 р.), міська бактеріологічна станція на вул. Пастера та інші.
  • Ігор Михайлович Гусєв – український художник, поет, автор перформансів, фільмів, об’єктів та інсталяцій, учасник і організатор безлічі мистецьких акцій, лідер руху «Арт-рейдери», засновник андерграундної галереї «Норма».

Одеса – це місто з багатою історією, архітектурою, культурним життям, яке так і кипить. Але перш за все Одесу прославили люди, а точніше, Особистості з великої літери. У цьому місті народжувалося безліч відомих діячів культури і мистецтва, діяльність яких потрібно пам’ятати.

Ст.  куратор факультету ТіТХПтаПБ            Вікуль С.І.