ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ВІКТОРИНА «ЛЮБИ І ЗНАЙ СВІЙ РІДНИЙ КРАЙ»

9 листопада  2020 року  на факультеті економіки, бізнесу і контролю Одеської національної академії харчових технологій,   проведено в  дистанційному режимі  вікторину присвячену Дню української писемності та мови «Люби і знай свій рідний край».  

9 листопада українська громада відзначає велике духовне свято — День української писемності і мови, що яскраво засвідчує багатолітній тернистий шлях  рідного слова і його безсмертних творців. Мова — це велике національне надбання, коштовний скарб із могуття інтелекту і  моралі, це пісня душі, покладена на слова. У ній досвід, мрії і сподівання мільйонів людей, об’єднаних в єдине ціле — народ. Відомий український письменник XIX століття. Панас Мирний писав: «Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздуми, досвід, почування». У заході взяли участь викладачі та студенти академії – 40 учасників.

Наше завдання — берегти цей неоціненний дар, примножувати його, не засмічувати чужими і грубими словами, не забувати, щиро любити.  І хоч наша мова зазнала гоніння, переслідування, зараз вона живе, квітне і вдосконалюється.

Любімо і бережімо її.

Модератори: ст.викл. Філіпенко О.І., викл. Гриньків О.В