ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ  НА ТЕМУ: «ІСТОРІЯ ВЕЛИКИХ ПАНДЕМІЙ, ЩО ЗМІНИЛИ СВІТ» НА ФАКУЛЬТЕТІ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ХАРЧУВАННЯ І РЕСТОРАННО-ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

2 листопада 2020 року на факультеті Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій, в рамках роботи Інституту культури і мистецтв, була проведена онлайн лекція-презентація на тему: «Історія великих пандемій, що змінили світ» к.т.н., доц. кафедри безпеки життєдіяльності Лисюк В.М.

Людство не один десяток разів вже випробовувалось на міцність різноманітними вірусами та бактеріями, а з деякими їхніми представниками навіть успішно  впоралось.  В лекції-презентації розповідалось про найбільш кровопролитні війни із збудниками інфекційних хвороб: «Моровиця Антоніна», «Юстиніанова чума», «Чорна смерть», Холерні пандемії, Віспа, «Іспанка», ВІЛ. Присутні на лекції змогли дізнатись про те, що було причиною пандемій, як реагували наші предки на пандемії, до яких змін в суспільстві, в усіх сферах життя вони приводили.

Актуальна, в умовах пандемії коронавірусної інфекції, тема викликала зацікавленість студентів, й вони задавали лектору питання стосовно сьогоднішньої епідемічної ситуації.

На лекції були присутні – 25 чоловік. Серед них студенти факультетів ІТХіРГБ (2 курс), ММіЛ (2 та 3 курс), викладачі кафедр БЖД, іноземних мов, а також члени Ради з гуманітарної освіти та виховання ОНАХТ.

Лисюк В.М., відповідальна за роботу Інституту  культури і мистецтв ОНАХТ на факультеті ІТХ і РГБ