ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «НА ЗЛОБУ ДНЯ. ОДЕСИТ, ЩО ВРЯТУВАВ СВІТ ВІД ЧУМИ ТА ХОЛЕРИ» НА ФАКУЛЬТЕТІ ТЕХНОЛОГІЇ ЗЕРНА І ЗЕРНОВОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

27 жовтня 2020 р. на факультеті Технології зерна і зернового бізнесу, у рамках роботи Інституту культури та мистецтв ОНАХТ, доцент кафедри технології зберігання зерна Дмитренко Л.Д. провела он-лайн лекцію на тему: «На злобу дня. Одесит, що врятував світ від чуми та холери».

Лекція була присвячена 160-річчю від дня народження та 90-річчю від дня смерті відомого на весь світ вченого, який врятував світ від чуми і холери – Володимира Ароновича Хавкіна.

В.А. Хавкін народився в Одесі, закінчив природне відділення фізико-математичного факультету Імператорського Новоросійського університету в Одесі (тепер – ОНУ ім. І.І.Мечникова), захистив дисертацію кандидата природничих наук, а через деякій час працював у Паризькому інституті Луї Пастера. Його ім’я вписане в історію медицини завдяки створенню вакцин проти холери і чуми і своїй наполегливій і безкорисливій роботі по боротьбі з цими захворюваннями в періоди пандемій в Індії.

На лекції були присутні бакалаври ІІІ-го курсу і магістри І-го курсу (факультет ТЗіЗБ) та викладачі академії. Загальна кількість присутніх – 16 чоловік.

Відповідальна за роботу Інституту культури та мистецтв ОНАХТ на факультеті ТЗіЗБ, ас. Немченко Г.В.