ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

КУРАТОРСЬКА ГОДИНА, ПРИСВЯЧЕНА МІЖНАРОДНОМУ ДНЮ КУХАРЯ ТА КУЛІНАРА НА ФАКУЛЬТЕТІ ЕКОНОМІКИ, БІЗНЕСУ і КОНТРОЛЮ

На кураторській годині, що відбулась 20 жовтня студенти групи ФЕБ-201 (куратор Крупіна Світлана Валеріївна) дізналися про те, що  щорічно 20 жовтня кулінари всього світу відзначають своє професійне свято, яке заснував конгрес Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств в 2004 році. Ця організація, до речі, налічує ні багато ні мало 8 мільйонів членів.

Давним-давно кроманьонец випадково засунув в багаття шматок м’яса й зрозумів, що так воно смачніше. Так з’явився перший кухар. Це, звичайно, жарт, але в ньому велика частка правди: немає на землі професії почесніше та давніше, ніж кухар! Хороших кухарів високо цінували у всі часи.Звичайно, приготувати що-небудь їстівне може кожен, але кухарі роблять з продуктами щось більше. Вони не просто дотримуються вимог рецепта, в потрібній пропорції змішуючи інгредієнти й доводячи продукти до готовності. Вони творять! З під їхнього ножа виходять дефлопе та крутони, мітболи та фуа-гра, желе та пудинги.

У Міжнародний день кухаря та кулінара побажаємо, щоб їхні страви завжди були ідеальні на сіль та ніколи не пригорали. А ще це відмінний привід порадувати рідних чимось смачним й незвичайним власного приготування.

Старший куратор факультету Економіки, бізнесу і контролю Гриньків О. В.