В період з 13 жовтня по 15 жовтня 2020 року на факультеті Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу зі спеціальності 181 «Харчові технології» Одеської національної академії харчових технологій були проведені кураторські години на тему: «ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ» Студенти згадали разом з кураторами історію виникнення державного свята. День захисника́ Украї́ни – свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.
З 2015 року є державним святом і неробочим днем.
Свято встановлене 14 жовтня 2014 р. указом Президента України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.