ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

В Одеській національній академії харчових технологій на факультеті комп’ютерних систем та автоматизації, 5-12 жовтня, в академічних групах 1-3 курсів проведено єдину кураторську годину, як ZOOM- конференцію, присвячену Дню захисника України та українському козацтву.

Студентам розповіли що14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України.

Усі ці свята дуже взаємопов’язані і виникали послідовно. Ці свята вважаються одним з найбільш шанованих свят в Україні. При цьому не виникає навіть суперечок між православними українцями і рідновірами, котрі хоч і вкладають у це свято зовсім різний зміст, ставляться до нього дуже шанобливо.

Зі святом Покрови співпадає святкування «Дня українського козацтва». З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. А на Січі запорозькі козаки збудували церкву на честь Покрова Богородиці. І, до речі, саме у цей день, козаки збирали Велику раду, на котрій обирали гетьмана і визначалися з подальшими військовими планами.

Цікаво, що козаки настільки глибоко і щиро шанували образ Покрови Божої Матері, вірили у її силу і урочисто святкували цей день, що у народі закріпилася і друга назва свята – Козацька Покрова.

Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Слово козак – тюркського походження це означає – вільна людина. Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. Про козацький рід співається і у нашому державному гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.

Кураторська година   – «День захисника України та українського козацтва», проведена куратором Світим І.М.. як ZOOM- конференція, для студентів гр. А10, А11

Кураторська година   – «День Незалежності України та українського козацтва», проведена куратором Світим І.М. груп А10 і А11

Кураторська година   – «День Незалежності України та українського козацтва», проведена старшим куратором факультету для студентів гр.. Ат11 і Ат10

Кураторська година   – «День Незалежності України та українського козацтва», проведена куратором групи А30 и А31, як ZOOM- конференція

Старший куратор факультету КСта А              Гурський О.О