ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ХIІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ УЧЕНИХ І СТУДЕНТІВ З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ «ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ У МОЛОДІ»

Вже 13 років поспіль в Одеській національній академії харчових технологій проводиться Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів з міжнародною участю «Проблеми формування здорового способу життя у молоді». Цього року конференція проводилась в on-line режимі. 1 жовтня на пленарному засіданні обговорювалися сучасні проблеми безпеки харчових продуктів, продовольчих товарів, кормів та ін. На секційних засіданнях були представлені доповіді наукових досліджень за 11 напрямками роботи.

Учасниками конференції були викладачі та студенти Одеської національної академії харчових технологій, а також гості з Луцького національного технічного університету, Міжнародного класичного університету ім. Пилипа Орлика (м. Миколаїв), Могильовського державного університету продовольства (м. Могильов), Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» (м. Київ), Національного наукового центру «Інститут землеробства НААН» (Київська обл.), Національного університету харчових технологій (м. Київ).

Традиційно, на другий день конференції учасники знайомляться з практичними навичками здорового способу життя: дізнаються про нові види спорту, знайомляться з основами туризму, приймають участь у туристичному переході та спортивному святі на березі моря.

2 жовтня вперше проводилась спортивно-інтелектуальна гра-квест «Активний відпочинок – це здорово!». У грі приймали участь збірні команди всіх факультетів. Кожна команда повинна була знайти 6 локацій у заданому на карті порядку, швидко та якісно виконати спортивно-розважальні та інтелектуальні завдання.

Об’єднавши зусилля «спортсменів» та «інтелектуалів», всі учасники пройшли 6 запропонованих випробувань: «Стрілець», «Мовознавець», «Гамак для м’яча», «Ерудит», «Дешифратор», «Веселі кульки».

Переможцями стала збірна команда факультету Комп’ютерних систем та автоматизації, ІІ місце посіла збірна команда факультету Інноваційних технологій харчування та ресторанно-готельного бізнесу, ІІІ місце – збірна команда факультету Економіки, бізнесу і контролю.

Всі команди-учасниці зарекомендували себе дружніми та організованими, проявили творчість, креативність, критичне мислення, вміння продуктивно працювати в команді та знаходити компроміси для досягнення загальної мети.

Зав. відділом організаційно-виховної роботи Турпурова Т.М.

Зав. кафедри фізичної культури та спорту Сергєєва Т.П.