ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ДИСТАНЦІЙНА ВІДКРИТА КУРАТОРСЬКА ГОДИНА, ПРИСВЯЧЕНА  175 РІЧЧЮ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ІВАНА КАРПЕНКА-КАРОГО НА ФАКУЛЬТЕТІ ЕКОНОМІКИ, БІЗНЕСУ І КОНТРОЛЮ

В Одеській національній академії харчових технологій згідно Постанови Верховної Ради України від 14.01.2020 №455-1X “Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2020 році”  на факультеті економіки, бізнесу і контролю,  28 вересня 2020 року куратором Стасюковою К. В.  та групою  ФЕБ-231,  була проведена кураторська година на платформі  ZOOM, присвячена 175- річниці дня народження Івана Карповича Карпенка-Карого.

29 вересня  виповнюється  175 років від дня народження  видатного драматурга, актора, режисера, одного з основоположників українського професійного театру  Івана Карповича Карпенка Карого. У творчому доробку автора 18 оригінальних п’єс, для яких характерними є жанрове розмаїття (психологічні драми, мелодрами, драматичні балади, сатиричні комедії, трагедії, ліричні комедії, трагікомедії, гротеск, фарс), варіантність тлумачення образів, музичність і філософічність у поєднанні із побутовизмом, дотичність до світової культури.  Театру,  що здобув широку славу не тільки на Україні, а й далеко за її межами і посів помітне місце в історії культури нашого народу.

         Внесок І. Карпенка Карого в українську класичну драматургію, за словами І. Франка, «наповняє нас почуттям подиву до його таланту. Обняти такий широкий горизонт, заселити його таким множеством живих людських типів міг тільки першорядний поетичний талант і великий обсерватор людського життя».

         Шану майстрові слова віддаємо і ми – куратори та учасники літературної гри, яка дасть змогу виявити найкращих знавців життя і творчості І. Карпенка Карого.

 Гостями конференції були студенти та викладачі ОНАХТ. Кількість учасників конференції нараховувало 41 особу.

Студенти групи ЕМ-251 з куратором Ковалів І. О. факультету ММіЛ та студенти ТХ-208  з куратором Голінською Я.А. спеціальності 181 факультету ІТХіРГБ  відвідали відкриту кураторську годину присвячену 175-річчю з Дня народження Карпенка-Карого

Щиро вдячні організаторам відкритої кураторської години – групі ФЕБ-231, куратор Стасюкова К.В., за цікаву та пізнавальну доповідь!

Старший куратор факультету Економіки, бізнесу і контролю О. В. Гриньків