ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

КУРАТОРСЬКА –ГОДИНА ПРИСВЯЧЕНА «ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ» НА ФАКУЛЬТЕТІ НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНОЇ ТЕХНІКИ ТА ІНЖЕНЕРНОЇ МЕХАНІКИ

У вересні на факультеті низькотемпературної техніки та інженерної механіки були проведені кураторські години з нагоди  державного свята : “День Незалежності України”.

      В звязку з особливостями навчального процесу у ЗВО підчас пандемії COVID-19 частина курторських годин було проведено дистанційно, у Zoom-, але частину кураторських годин вдалося провести очно.

      Куратори розповідали про історію свята, бо відпочатку День Незалежності України був встановлений на 16 липня. Саме у цей день 1991 року була прийнята Декларація про державний суверенітет України.

Тоді Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки постановила: “Вважати день 16 липня Днем проголошення незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України”.

        Наступного року дату святкування дня народження України як незалежної держави змінили. Цьому передували наступні події — 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт проголошення незалежності України, який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на Всеукраїнському референдумі.Так, 20 лютого 1992 року Верховна Рада України ухвалила постанову “Про День незалежності України”. В ній було зазначено: “Вважати день 24 серпня Днем незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України”.

Відповідні зміни дати були внесені в частину першу статті 73 Кодексу законів про працю України. Куратори та студенти підготували матреріал, щодо досягнень видатних діячів культури, науки, техніки, спорту тощо України.

23 вересня в групи ЕН 111 куратор Трандафілов В.В.

ГМ-10   куратор Левтринська Ю.О.

23 вересня та 25 вересня в групи ЕН 131, 151 куратор Дружкова І.С.

Старший куратор ф-ту НТта ІМ                    Дружкова І.С.