ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ-ПРЕЗЕНАЦІЯ  НА ТЕМУ: «ЖІНКИ, ЯКІ ЗМІНИЛИ СВІТ» НА ФАКУЛЬТЕТІ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ХАРЧУВАННЯ І РЕСТОРАННО-ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

24 вересня 2020 року на факультеті Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій, в рамках роботи Інституту культури і мистецтв, була проведена он-лайн лекція-презентація на тему: «Жінки, які змінили світ»  к.пед.н., ст. викл. кафедри іноземних мов. Шепель М.Є.

Не викликає сумніву те, що видатні жінки світу: письменниці, учені, художниці, музикантки, войовниці й політикині різних країн заслуговують на пам’ять і визнання. Тому цікавою та пізнавальною видалась он-лайн лекція-презентація, присвячена ролі  таких жінок в історії людства.

Лектор ознайомила присутніх з деякими представниками знаменитих жінок, які вплинули на наше сьогодення. Це й Грейс Гоппер – контр-адмірал військово-морських сил США та одна з перших програмістів комп’ютера Марк I; Ширлі Енн Джексон –друга афро-американська жінка в США, що отримала докторський ступінь з фізики; Марі Ван Бріттан Браун – винахідниця системи домашньої безпеки; Мері Андерсон розробила склоочищувач для автомобілів; Розалінд Франклін – біофізик, яка досліджувала структуру ДНК; Надія Кожина – винахідниця м’ясних консервів; Меліта Бенц – авторка винаходу з використання паперового фільтру для кави, тощо. Такі жінки вигадали по-справжньому фундаментальні винаходи, тим самим довівши, що й жінки можуть бути двигуном прогресу.

На лекції були присутні – 21 чоловік. Серед них студенти факультетів ІТХіРГБ (гр. ГРС-102,202, 205с), ЕБіК з кураторами, а також члени Ради з гуманітарної освіти та виховання ОНАХТ.

Лисюк В.М., відповідальна за роботу Інституту культури і мистецтв ОНАХТ на факультеті ІТХ і РГБ