ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ВІДВІДУВАННЯ ЛЕКЦІЇ  ІНСТИТУТУ КУЛЬТУРИ ТА МИСТЕЦТВ НА  ФАКУЛЬТЕТІ НАФТИ, ГАЗУ ТА ЕКОЛОГІЇ

19.09.20 групи ГН 429, ЕН 424, ЕЕ 421 ( куратор Волгушева Н.В.) відвідали  он-лайн лекцію «Негативна і позитивна роль мікроміцетів у харчовій промисловості», яку провела доцент кафедри біохімії, мікробіології та фізіології харчування Труфкаті Л.В.

Студенти взнали, що всі гриби мають одну природу. Позбутися від плісеневих грибів практично неможливо, якщо умови існування сприятливі для плісняві. 2/3 псування продуктів викликається пліснявими грибами, продукти необхідно утилізувати, так як плісняві гриби викликають різні захворювання. Однак сири з пліснявою корисні, так як синтезують у людини певні ферменти, які допомагають травній системі.

Ст. куратор факультету НГ та Е  Мадані М.М.